Gołąbki z karkówki

0 (0 ocen)

Po prostu pycha!

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki,
    6 liści kapusty włoskiej,
    6 łyżek ketchupu pikantnego,
    sól, pieprz,
    1i1/2 łyżki margaryny.

Gołąbki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie z jednej strony rozsmarować łyżkę ketchupu, położyć złożony na pół liść kapusty. Zwinąć i spiąc wykałaczką.
  • 2. W brytfance rozpuścić margarynę, podsmażyć mięso, zalać wodą. Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą i obracając roladki na drugą stronę.

Komentarze

Podobne przepisy