Gołąbki z kapusty włoskiej z miesem i grzybami

4.5 (185 ocen)

Dla wielbicieli gołąbków kapusta włoska jest bardziej wyrazista w smaku

Składniki:

  • 1 kapusta włoska lub biała
    1 kg mielonego z łopatki
    3 jajka
    2 duże cebule
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka majeranku
    1 garść suszonych grzybów
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z kapusty włoskiej z miesem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
    Kapustę obgotować w osolonej wodzie, obrać liscie i wyciąć grubsze częsci .
    Cebule obrać i pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor.
    Mięso mielone wymieszać z jajkami, zmiażdżonym czosnkiem ,przesmażoną cebulą.
    Doprawić solą , pieprzem i majerankiem.
    Farsz wyłożyć na liscie kapusty i zawinąć gołąbki.
    Gołąbki obsmażyć na patelni na oleju i przełożyć do brytfanki ,włożyć namoczone grzybki zalać gorącą wodą , można wlać wodę z namoczonych grzybów, wtedy sos będzie bardziej intensywny.
    Dusić około 1 godziny.

Porady

Grzybki suszone można pokroić w kawałeczki i dodać do masy mięsnej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować