Gołąbki z kapusty włoskiej z miesem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
Kapustę obgotować w osolonej wodzie, obrać liscie i wyciąć grubsze częsci .
Cebule obrać i pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor.
Mięso mielone wymieszać z jajkami, zmiażdżonym czosnkiem ,przesmażoną cebulą.
Doprawić solą , pieprzem i majerankiem.
Farsz wyłożyć na liscie kapusty i zawinąć gołąbki.
Gołąbki obsmażyć na patelni na oleju i przełożyć do brytfanki ,włożyć namoczone grzybki zalać gorącą wodą , można wlać wodę z namoczonych grzybów, wtedy sos będzie bardziej intensywny.
Dusić około 1 godziny.
Porady
Grzybki suszone można pokroić w kawałeczki i dodać do masy mięsnej
Komentarze