Gołąbki z kapusty pekińskiej

4.44 (158 ocen)

  • 15 min

Wyśmienite, miękkie gołąbki - rozpływają się w ustach

  • 15 min

Składniki:

  • główka kapusty pekińskiej
    2 torebki ryżu
    0,5 kg mięsa mielonego
    kostka rosołowa
    pieprz, sól - wg uznania
    kilka łyżek koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.44 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty pekińskiej sparzyć we wrzącej wodzie, odciąć większe białe cześci
  • 2. Ryż lekko podgotować, odcedzić, zostawić do wystygnięcia
  • 3. Do mięsa mielonego dać ryż, wymieszać dokładnie, przyprawić do smaku
  • 4. Na liść kłaść mięso i zawijać
  • 5. W garnku ciasno układać gołąbki. Zalać je wodą, dodać kostkę rosołową i gotować przez ok. 1 h.
  • 6. Do gotujących się gołąbków dodać kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Gotować jeszcze ok. 20-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować