Gołąbki z dorsza

0 (0 ocen)

zainspirowane kuchnią Magdy Gessler

Składniki:

  • 1 niewielka kapusta
    0,5 kilograma filetów ze świeżego dorsza
    200 g kaszy jęczmiennej
    4 białe cebule
    1 litr rosołu warzywnego
    sok z jednej cytryny
    sól, pieprz

Gołąbki z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty parzymy w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki octu. Rybę oczyszczamy, zdejmujemy skórę i mielimy. Cebulę siekamy w drobna kostkę i odciskamy w ściereczce, mieszamy z rybą. Kaszę jęczmienną gotujemy i dodajemy do farszu rybnego, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zawijamy gołąbki, które następnie smażymy na patelni, po czym układamy na blasze, zalewamy bulionem i wkładamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Pieczemy ok 20 minut. Bulion zlewamy i przyrządzamy z niego ulubiony sos.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy