Gołąbki w bigosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie sprawia mi wielką radość.

Składniki:

  • ● 2 woreczki ryżu
    ● 2 cebule
    ● jajko
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 1/2 małej główki białej kapusty
    ● kilka zewnętrznych liści kapusty
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● majeranek
    ● 1/2 kg kapusty kiszonej
    ● pęto kiełbasy
    ● kilka liści laurowych
    ● 2 kostki rosołowe
    ● słodka mielona papryka
    ● 5 łyżek koncentratu pomidorowego
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki w bigosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko, studzimy.
    Mięso doprawiamy. Cebule
    kroimy w kostkę, podsmażamy
    na oleju. Białą kapustę
    szatkujemy, sparzamy i z 1/2
    cebuli dodajemy do mięsa.
    Mieszamy z ryżem. Formujemy
    podłużne gołąbki i smażymy.
  • 2. Kapustę kiszoną płuczemy,
    odciskamy i gotujemy. Kiełbasę
    kroimy w plastry. Z resztą
    cebuli dodajemy do kapusty.
    Dusimy do miękkości. Doprawiamy
    i wkładamy liście laurowe.
    Kostkę rozpuszczamy
    i wlewamy do bigosu. Dodajemy
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    i chwilę dusimy.
  • 3. W brytfance układamy kolejno:
    1/2 liści kapusty, 1/2 bipokrojogosu,
    1/2 gołąbków, resztę
    bigosu, gołąbków i kapusty.
  • 4. W szklance ciepłej wody
    rozpuszczamy kostkę, mieszamy
    z resztą koncentratu. Zalewamy
    gołąbki. Pieczemy ok.
    40 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować