Gołąbki po ukraińsku

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Gołąbki z kapusty z farszem z surowych tartych ziemniaków i kaszy jęczmiennej duszone z grzybami suszonymi

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 1 kapusta włoska
    1,5 kg ziemnaików
    20 dkg kaszy jeczniennej
    2 cebule
    1 garść grzybków suszonych
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki po ukraińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
    Kapustę obgotować w osolonej wodzie, obrać liscie i wyciąć grubsze częsci .
    Ziemniaki obrać , umyć i zetrzeć na tarce ,odcisnąć sok.
    Kaszę ugotować na sypko.
    cebule obrać i pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor.
    Wymieszać ziemniaki, kaszę i cebulę .Doprawić solą i pieprzem .
    Farsz wyłożyć na liscie kapusty i zawinąć gołąbki.
    Gołąbki obsmażyć na patelni na oleju i przełożyć do brytfanki ,włożyć namoczone grzybki zalać gorącą wodą , można wlać wodę z namoczonych grzybów, wtedy sos będzie bardziej intensywny.
    Dusić około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować