Gołąbki po tuningu

0 (0 ocen)

  • 50 min

Każdy kocha gołąbki, ale nie każdy ma tyle czasu w codziennym życiu aby przygotować je w tradycyjnej wersji...Tu znajdziesz coś dla zabieganych i dla zapracowanych

  • 50 min

Składniki:

  • 500 gram miesa mielonego u mnie indycze
    500 gram Przecieru z pomidorów
    1 marchewka
    170 gram ryżu (szkl.)
    przyprawy: czosnek, chili, natka pietruszki, rozmaryn, bazyli oregano
    2 łyżki otrębów
    300 gram kapusty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gołąbki po tuningu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 10 min.
  • 2. Po tym czasie płuczemy ryz i dodajemy do mięsa, następnie dodajemy starta marchewkę, poszatkowaną kapustę, otręby sól i pieprz...ewentualnie możemy dodać jedną z gotowych mieszanek stworzonych do gołąbków...
  • 3. Formujemy kulki...podsmażamy z każdej strony...
  • 4. Zalewamy przecierem pomidorowym...i dusimy na bardzo małym ogniu przez okolo 30- 40 min. w razie konieczności podlewamy woda gdy część przecieru wyparuje...Po tym czasie wyjmujemy gołąbki...sos doprawiamy do smaku przyprawami...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować