Gołąbki kaszowo-ryżowe z dodatkiem mięsa

0 (0 ocen)

  • 45 min

kiedyś miałam zbyt mało ryżu i spróbowałam z dodatkiem kaszy

  • 45 min

Składniki:

  • Główka kapusty białej ,50dkg mieso mielone ,1szkl kaszy mazurskiej,1szkl ryżu przyprawy sól ,pieprz,majeranek Sos 10dkg margaryny koncentrat pomidorowy najlepiej 30%,śmietana łyzka maki do zageszczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki kaszowo-ryżowe z dodatkiem mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste obgotować bez głaba z lisci odciac twarde miejsca liscia ,przygotować farsz ryz ugotowac i kasze na sybko z dodatkiem oleju kilku kropel dodać mięso wymieszac dokładnie i przyprawić do smaku sola pieprzem majerankiem.Zawijać w liscie farsz .Do nelsonki czy do naczynia zarodpornego dodac liscie na dno układac ciasno gołabki i dusic .Ja podlewamolej rzepak ,plus gotowana wodaczy innego.zrobić sos podsmażony koncentrat z dodatkiem oleju zalac woda do uzyskania odpowiedniej ilosci sosu szklanka do dwóch ,zrobic zaklepke połaczyc smietane z maką a zeby było bardziej dietetyczne można uzyć chudemleko, i sól odrobina pieprzu do smaku

Porady

Jezeli uzyjemy mało wody wtedy dietetyczny sosik wyjdzie bez uzycia maki a jedynie koncentrat z olejem .Jezeli ktos lubi słodsze smaki to odrobina cukru i cynamonu super smaczek robi Co do gotowania ryżu na1 szkl ryżu gotuje 2szkl wody jezeli z kasza to mozna tez połaczyc gotowanie ale zaczac od ryzu i dosypac kasze bo krócej sie gotuje i oczywiście kropla nieodzownego oleju

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować