Gołąbki inaczej

5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Znakomita potrawa. Jest łatwa do przygotowania i smaczna. Zjada ją nawet mój trzyletni niejadek.

Składniki:

  • ● 1 kg białej kapusty
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 2 szkl. ryżu
    ● 1/2 szkl. kaszy manny
    ● 5 jajek
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    ● 2 kostki rosołowe
    ● mąka
    ● przecier pomidorowy
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, dodajemy
    resztę składników (ryżu
    nie gotujemy). Doprawiamy
    do smaku. Mieszamy.
  • 2. Formujemy średnie gołąbki
    (podczas duszenia podwoją
    objętość) i obtaczamy
    w mące. Obsmażamy z obu
    stron na złoto.
  • 3. Przekładamy do garnka,
    zalewamy wodą, by je przykryła,
    dodajemy kostki rosołowe
    i przecier. Dusimy około
    30 minut, w razie potrzeby
    podlewamy wodą. Powstały
    sos zagęszczamy mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować