Gołąbki duńskie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Po raz pierwszy jadłam je w Kopenhadze. Danie jest oryginalne i bardzo smaczne, a jego zrobienie nie trwa dłużej niż pół godziny.

Składniki:

  • ● duża główka sałaty lodowej
    Farsz:
    ● szklanka ryżu
    ● duża cebula
    ● 20 dag pieczarek (lub innych ugotowanych grzybów)
    ● pęczek natki pietruszki
    ● sól i pieprz do smaku
    ● koperek i cytryna do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki duńskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki duńskie 1. Ryż gotujemy według przepisu
    na opakowaniu. Cebulę
    kroimy w kostkę i podsmażamy.
    Pieczarki drobno kroimy
    i krótko gotujemy. Natkę płuczemy
    i siekamy. Wszystkie
    składniki mieszamy, farsz doprawiamy
    do smaku.
  • Gołąbki duńskie 2. Sałatę myjemy, a następnie
    każdy liść włożony do folii rozwałkowujemy.
  • Gołąbki duńskie 3. W miękki liść wkładamy
    farsz i zawijamy jak gołąbki.
    Układamy na półmisku, dekorujemy
    posiekanym koperkiem
    i plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryż Sałata

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować