Gołąbki bez zawijania

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Moja wersja to gołąbki bez zawijania, pasują do obiadu z ziemniaczkami. i surówką

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • MIELONE MIęSO,RYż, FIX:
    - mięso mielone: 500 gramów
    - kapusta mała: 400 gramów
    - ryż: 100 gramów
    - koncentrat pomidorowy: 1 puszka
    - woda: 0.5 litra
    - olej roślinny: 3 łyżki
    - sół: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - opakowanie torebki POMYSŁ NA GOŁĄBKI fix: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotuj, ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
  • 2. Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody ( 300 ml ), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
  • 3. Duś pod przykryciem na srednim ogniu około 30 minut. Od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody ( 200 ml ) w zależności od potrzeb.
  • 4. Moja rada:
    Jeżeli mięso mielisz w domu, możesz również zmielić kapustę, nie będzie trzeba jej szatkować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować