Gołąbki

4.5 (154 ocen)

z farszem ryżowo-warzywnym

Składniki:

  • 1 kapusta włoska
    1 szklanka ryżu
    50 dkg pieczarek
    2 cebule
    1 duża marchewka
    1 szklanka bulionu warzywnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa do farszu 1. Z kapusty zdjąć liście. Można ją wcześniej sparzyć.
    Ryż ugotować z dwiema szklankami osolonej wody.
    Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać startą na tarce marchewkę, podsmażyć. Pieczarki pokroić i dodać na patelnię. Doprawić. Smażyć do odparowania wody.
  • Gotowy farsz 2. Do warzyw dodać ryż. Wymieszać. Doprawić do smaku.
  • Zawijanie gołąbków 3. Tak przygotowany farsz zawijać w liście kapusty.
  • Gotowe do zapieczenia 4. Gołąbki ułożyć ściśle w naczyniu do zapiekania. Podlać rosołem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około godzinę.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Pieczarki Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować