gołąbi z sosem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Gołabki z sosem pomidorowym

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
    1 kg mięsa mielonego
    3 woreczki ryżu
    0.5 kg pieczarek
    3 cebule
    olej,sól,pieprz,vegetta

Gołąbi z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Wycinamy z kapusty głąb i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju,następnie gotujemy ryż wg przepisu,smażymy pieczarki z przyprawami a na końcu szklimy cebule,
    Do mięsa mielonego wrzucamy ryż,pieczarki oraz cebule oraz sól i pieprz ,vegettę do smaku i wyrabiamy masę.
    Z liści kapusty odcinamy nerwy i nakładamy farszu zawijamy.Układamy na blaszce i pieczemy przez 1h w tem 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy