Gofry ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry ziemniaczane. Smakują jak placki, ale zawierają mniej tłuszczu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag obranych ziemniaków
    1 łyżeczka soli
    1 jajko
    4 łyżki z dużym czubkiem mąki
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki ziemniaczane

Gofry ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Starte ziemniaki przekładamy na cedzak i odsączamy z płynu.
    Odsączone ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy jajko, mąkę, sól i dokładnie mieszamy.
    Gofrownice rozgrzewamy i natłuszczamy, kładziemy po czubatej łyżce masy ziemniaczanej na jeden gofry i pieczemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej rzepakowy Mąka Jajka kurze Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować