Gofry z komosy ryżowej!

4.47 (165 ocen)

  • Dla 1 osoby

Gofry na początek dnia? Czemu nie! :) Ale to nie takie zwykłe gofry. To gofry z komosy ryżowej! W towarzystwie duszonego jabłka, gruszki i cynamonu.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki z quinoa
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka puree z jabłek (mus)
    1 (duże) jajko
    szczypta soli
    szczypta imbiru
    szczypta kardamonu
    + (małe) jabłko, gruszka
    1/4szkl wody
    1 łyżeczka cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

4.47 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry z komosy ryżowej! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać gofrownicę. W małej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sól, imbir i kardamon. W drugiej misce (nieco większej) wymieszać mokre składniki: jogurt naturalny, puree jabłkowe oraz jajko. Mokre składniki dodać do suchych i porządnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto wlać do gofrownicy. Gofry powinny być gotowe po około 10 minutach. W tym czasie przygotować owoce. Jabłko i gruszkę umyć, obrać, pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem. Do rondelka wlać wodę, wrzucić owoce i dusić przez około 10 minut, pod przykryciem. Gotowe gofry wyłożyć na talerz, udekorować jabłkiem i gruszką. Posypać jeszcze dodatkowo cynamonem i imbirem. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować