gofry z chleba tostowego z nadzieniem - czyli pyszne śniadanko dla każdego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis na szybkie i smaczne śniadanko bądź też kolację dla całej rodziny. Gofry z chleba tostowego z nadzieniem z szynki oraz żółtym serem. Posmakują zarówno dzieciom jak również dorosłym. Są idealną przekąską dla niezapowiedzianych gość.

  • 30 min

Składniki:

  • - chleb tostowy
    - plasterki dowolnej szynki,
    - żółty ser w plasterkach,
    - masło,

    dodatkowo:
    - pomidory,
    - czosnek (2-3 ząbki) lub cebula,
    - bazylia,
    -sól i pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Gofry z chleba tostowego z nadzieniem - czyli pyszne śniadanko dla każdego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włączamy gofrownicę aby się nagrzała. Chleb tostowy smarujemy z jednej strony masłem aby podczas pieczenia gofry nie przypalały się. Gdy gofrownica jest już nagrzana, układamy kolejno kromkę posmarowanego chleba tostowego na nią kolejno plasterek szynki, sera i ponownie kolejną kromkę chleba tostowego. Gofrownicę zamykamy i pieczemy około 2-3 minut. Po tym czasie gofry wyciągamy na talerze i gotowe.
    Dodatkowo możemy zrobić np. sałatkę z pomidorów i tak jak na zdjęciu podawać podaną na gofrach.
    Przepis na sałatkę z pomidorów: pomidory kroimy na kawałki, dodajemy pokrojony czosnek lub cebulę. Bazylię drobno kroimy i dodajemy do pomidorów. Wszystkie składanki mieszamy razem i doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Gofry można wykonać z różnego rodzaju dodatkami, jakie tylko lubimy np. kurczak smażony, dżem, krem orzechowym czy też warzywa w plasterkach albo owoce. Ponadto gofry równie dobrze smakują podane same jako śniadanie lub kolacja bez dodatkowej sałatki z pomidorów lub do gofróf ze słodkim nadzieniem np. z bitą śmietaną i kawałkami galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować