Gofry orzechowe

0 (0 ocen)

Na słodkie śniadanie :)

Składniki:

  • 3 jajka
    1 szklanka mleka
    1/2 kostki masła
    125 g mąki
    125 g orzechów
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    do podania:
    sos czekoladowy
    bita śmietana

Gofry orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło zmiksować z żółtkami jajek i pozostałymi składnikami (orzechy zmielić), a końcu wymieszać z pianą ubita z białek. Ciasto wlewać partiami do gofrownicy i piec gofry na złoty kolor. Odłożyć, żeby odparowały. Gofry z tego przepisu nie są chrupiące, ale to bardzo orzechowe :) Polewamy je sosem lub dekorujemy bitą śmietaną i sosem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy