Delikatnie rozgrzeją serca kochanków. Gofry z dodatkiem kakao i imbiru oraz z musem serkowo-brzoskwiniowo-gruszkowym, udekorowane bitą śmietaną, sercami galaretkowymi i brzoskwiniowymi.
Gofry na walentynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto gofrowe miksujemy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę, natłuszczamy i smażymy gofry - każdy około 4-5 minut.
2.Brzoskwinie z puszki osączamy (jedną odkładamy) i miksujemy z serkiem waniliowym na mus. Dodajemy pól surowej gruszki - obranej i ponownie miksujemy. Na gofrach rozprowadzamy mus.
3.Śmietanę bijamy na sztywno, dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy rozpuszczoną kostkę czekolady (ewentualnie kakao) i delikatnie mieszamy. Przekładamy masy do szprycy i dekorujemy gofry - rysujemy serduszka.
4.Dodatkowo z odłożonej brzoskwini wycinamy foremką serce małe serduszka. Dokładamy także serca galaretkowe.
Komentarze