Gofry Jasia

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kiedy tylko mowie synowi, ze na deser beda gofry,siedzi cierpliwie przy stole i czeka,czeka,czeka.....az sie doczeka.I zajazda je ze smakiem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg maki,
    4 jaja,
    1 kostka margaryny,
    3 łyzki cukru,
    2 szklanki wody,
    2 łyzeczki proszku do pieczenia,
    cukier waniliowy,
    szczypta soli.

Gofry jasia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gofry 1. Margaryne rozpuszczamy i studzimy.
    Bialka ubijamy ze szczypta soli na sztywna piane.
    Zoltka ucieramy z cukrami, dodajemy makę, wode, proszek do pieczenia,ostudzona margaryne i na koncu piane.
    Mieszamy delikatnie.
    Pieczemy na rumiany kolor.Studzimy na stojaco.
    Podajemy np. z bita smietana i sezonowymi owocami.

Porady

Przy okazji dodania przepisu polecam super gofrownice firmy Dezal,jest droga, ale gofry wychodza swietne, zawsze z kazdej strony dopieczone i krotko sie pieka,bo gofrownica ma duza moc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy