Gofry

5 (182 ocen)

Przepis pochodzi ze zbiorów mojej Mamy, a gofry są wyśmienite i chrupiące

Składniki:

  • - 70 g masła
    - 250 g mąki pszennej
    - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 jajka
    - 3 płaskie łyżki cukru pudru
    - 400 ml mleka
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masło do gofrów 1. Masło rozpuścić i ostudzić
  • składniki sypkie 2. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy, só.
  • składniki mokre i sypkie 3. Następnie dodać jajka, mleko i ostudzone masło. Dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gładkie i gęste.
  • gofry 4. Smażyć w rozgrzanej gofrownicy. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce i podajemy posypane cukrem pudrem, z dżemem lub bitą śmietaną i owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować