Gnocchi z pomidorami

0 (0 ocen)

Zaspokoją nawet duży głód.

Składniki:

  • 60 dag ziemniaków,
    3/4 szkl. mąki,
    olej,
    jajko,
    cebula,
    4 pomidory,
    15 dag sera,
    4 łyżki masła,
    3 ząbki czosnku,
    po 3 gałązki szałwii i rozmarynu,
    łyżeczka majeranku,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gnocchi z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ciepłe przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i majeranek, zagnieść. Formować wałki grubości 2cm, pokroić je na kawałki, lekko spłaszczyć. Gotować we wrzątku z łyżką oleju - 2 min od wypłynięcia. Odcedzić. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z łyżką masła i posmarować naczynie. Pozostały czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kostkę pomidory, zioła, doprawić. Dusić 10 min. Gnocchi włożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę, posypać wiórkami z reszty masła i startym serem lub pokrojonym w plasterki. Polać sosem. Piec 15 min w 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

To może cię zainteresować