Gnocchi z krewetkami

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Delikatne, włoskie kluseczki z owocami morza.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie gnocchi (można kupić w Tesco –500g)
    1 opakowanie krewetek w zalewie ostro-słodkiej (Lidl)
    Marynowane papryczki jalapeno (ilość wg uznania)
    1 cebula
    1 jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gnocchi z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kluseczki ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Cebulę i papryczki pokroić na drobne części, wrzucić na patelnię, dodać odrobinę wody i dusić ok 10 min.
  • 3. Dodać krewetki wraz z gotową zalewą, jogurt naturalny, wszystko wymieszać i podgrzewać jeszcze 10 min.
  • 4. Gnocchi polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować