Gniazdka z puree ziemniaczanego

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne babeczki z puree ziemiaczanego z przyprawami pod pierzynką z sera.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - masło: 50 gramów
    - mleko: 0.75 szklanki
    - mielona słodka papryka: 1 łyżeczka
    - mielona ostra papryka: 1 łyżeczka
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
    - pieprz mielony czarny: 0.25 łyżeczki
    - ser żółty, np. gouda: 100 gramów
    - pomidory koktailowe: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gniazdka z puree ziemniaczanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Dodać masło, przyprawy i wymieszać, aż masło się rozpuści. Dodać gorące mleko, mieszać, aż masa będzie gęsta. Nakładać do papilotek (17- 20), posypać startym serem. Piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Udekorować przepołowionymi pomidorkami i rukolą, przed podaniem skropić oliwą z oliwek. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować