Gniazdka z ciasta francuskiego

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni wysoko cenię prostotę i szybkość przygotowywanych potraw. Zyskuję w ten sposób więcej czasu dla rodziny.

Składniki:

  • op. gotowego ciasta francuskiego
    3 pomidory
    mała cebula
    kilka piórek szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Gniazdka z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i też kroimy w plastry.
    Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
  • 2. Na każdy kawałek ciasta kładziemy po plastrze pomidora. Oprószamy solą i pieprzem, posypujemy cebulą i szczypiorkiem.
  • 3. Brzegi ciasta smarujemy wodą. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciasto francuskie Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować