Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym

4.5 (182 ocen)

  • 45 min

zamiast tradycyjnej surówki marchew w glazurze

  • 45 min

Składniki:

  • 6 dużych marchewek
    1 puszka groszku konserwowego
    2 łyżki miodu
    2 pełne łyżki masła
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew myję, obieram i kroję w słupki. Zalewam wodą, solę i gotuję ok 20 min, aż zmiękną. Odcedzam, przelewa zimną wodą i zostawiam by ściekły. Na dużej patelni rozgrzewam masło, wrzucam ugotowaną marchew, dodaję miód i chwilę podsmażam. Groszek odcedzam i dodaję do marchewki. Wymieszam i dodatek gotowy. Moja propozycja podania, to ; marchew glazurowana, ziemniaki z wody z koperkiem i kotlet z piesi kurczaka:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować