Gęsty lukier na mleku

4.91 (171 ocen)

  • 5 min

Bardzo lubię ciasta polukrowane tym lukrem

  • 5 min

Składniki:

  • 1 szklanka dobrego cukru pudru
    1 kieliszek ciepłego mleka
    olejek smakowy np.pomarańczowy
    skórka z pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.91 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Lukier Polewa

Gęsty lukier na mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki n alukier 1. przygotuj składniki.
  • lukier 2. cukier puder wsyp to miseczki, dodaj olejek smakowy i połowę mleka.
  • lukier 3. Lukier miksujemy stopniowo dodając resztę mleka.
    Czasami potrzeba więcej mleka jeśli chcemy rzadszy lukier.
    Pamiętajmy aby mleko dodawać stopniowo tak aby regulować gęstość lukru.
    Miksujemy 1-2 minutki.
    Na koniec zetrzyj na tarce skórkę z pomarańczy lub z cytrynki aby lukier ładnie wyglądał i smakował.
    Możesz też nie dodawać wtedy olejku smakowego jeśli zamierzasz dodać skórkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować