Gęsty grzybowy sos

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Smaczny, pachnący grzybami gęsty sos

  • 30 min

Składniki:

  • grzyby leśne 15-18 szt
    cebula 1 szt
    śmietana 1 szkl
    masło ok 2 łyżki
    mąka ok1 łyżka
    wywar z grzybów
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Gęsty grzybowy sos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby leśne najlepiej mieszane obrać, opłukać i pokroić.
    Krótko obgotować w osolonej wodzie. Przelać przez sito, a wywar zachować.

    Masło rozgrzać na patelni dodać grzyby i pokrojoną cebulę.Można dodać małą pokrojoną marchewkę.
    Razem przez chwilę dusić. Oprószyć mąką, podlać wywarem i wymieszać. Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować