Gęsie roladki z wieprzowiną w sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciekawe połączenie gęsiny i wieprzowiny.

  • 60 min

Składniki:


  • 2 piersi gęsie
    6 plastrów mięsa wieprzowego ( schab lub szynka)
    ogórek kiszony
    cebula
    suszony rozmaryn
    musztarda Dijon
    smalec do smażenia
    mąka do obtoczenia roladek
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gęsie roladki z wieprzowiną w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie piersi rozciąć na 3 części, rozbić na cienkie pastry, podobnie rozbijamy mięso wieprzowe. Na desce układamy plastry gęsiny, smarujemy musztardą, na to układamy plastry wieprzowiny, posypujemy solą, pieprzem i rozmarynem. W jednym końcu układamy pasek cebuli i ogórka, zwijamy roladkę na końcu spinając wykałaczkami. Tak postępujemy z każdą roladką. Roladki obtaczamy w mące, obsmażamy na rumiano na smalcu, przekładamy do garnka , podlewamy wodą, dodajemy sól i pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut,

Porady

Roladki podajemy z kaszą lub knedlem drożdżowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Roladki schabowe w sosie musztardowym

To może cię zainteresować