Gazpacho

0 (0 ocen)

Propozycja dla pomidorowych łasuchów. Satysfakcja gwarantowana! :)

Składniki:

  • 50 dag pomidorów
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 mały ogórek
    2 papryki
    1 łyżka oliwy
    sól, pieprz

Gazpacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obrać ze skóry. Zmiksować pomidory, obrany ogórek oraz jedną obraną cebulę.
  • 2. Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli.
  • 3. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w paseczki.
  • 4. Zmiksowane pomidory połączyć z czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem.
    Wstawić do lodówki, by zupa dobrze się schłodziła.
  • 5. Bezpośrednio przed podaniem wrzucić do zupy paprykę i jedną pokrojoną w krążki cebulę.
    Podawać z grzankami czosnkowymi.

Porady

Składniki gazpacho można zmiksować z 2 kromkami białego pieczywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy