Garnek z mięsem i papryką

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepis z Trynidadu i Tobago

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso z kurczaka: 1.8 kilograma
    - wieprzowina pokrojona w kostkę: 90 dekagramów
    - solona wołowina: 45 dekagramów
    - woda: 0.5 litra
    - cebula pokrojona w plasterki: 3 sztuki
    - ząbki czosnku posiekane: 3 sztuki
    - ostra papryka w proszku: 0.5 łyżeczki
    - świezy tymianek gałązki: 0.5 łyżeczki
    - brązowy cukier: 2 łyżki
    - sos Worcestershire: 2 łyżki
    - pieprz czarny: 0.5 łyżeczki
    - papryczki Scotch Bonnet: 4 sztuki

Garnek z mięsem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do garnka. Zalać wodą, przykryć i gotować przez 2 godziny. Dodać cebulę, czosnek, paprykę w proszku, tymianek, brązowy cukier, sos Worcestershire i czarny pieprz. Wymieszać. Na wierzchu ułożyć papryczki Scotch Bonnet. Przykryć i dusić kolejne 40 minut. Podawać z chrupiącymi bułeczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy