Garnek Gauczo

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 10 min

Sycące danie, kolorowe. Idealne na obiad. Zachwyci każdego mężczyznę. Przecież: Przez żołądek do serca.

  • 3 godz. 10 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wołowego (kawałki gulaszowe)
    3 duże cebule
    6-8 ząbków czosnku
    sól
    2 czerwone papryki
    2 żółte papryki
    2 zielone papryki
    4 pomidory
    1 szkl. ryżu
    2,5 szkl wody

Garnek gauczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na oleju. Czosnek utrzeć z dużą ilością soli i dodać do cebuli. Wrzucić wszystko do dużego garnka. Dodać mięso i dusić ok 10-15 min.
    Dodać pomidory uprzednio pokrojone w kostkę i zagotować aby puściły sok. Dorzucić paprykę pokrojoną w kostkę, wsypać ryż i dolać wodę.
    Dusić pod przykryciem ok 1,5 godziny. Mieszać co jakiś czas. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy