Gargamel

4.5 (184 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Szybkie i smaczne ciasto na Święta

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jaja: 6 sztuk
    - miód płynny: 25 dekagramów
    - przyprawa do pierników: 1 sztuka
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - margarna palma: 25 dekagramów
    - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - mąka żytnia: 1 szklanka
    - bakalie: 20 dekagramów

    - jabłka: 4 sztuki
    - cukier kryształ: 0.75 szklanki
    - mąka pszenna: 25 dekagramów
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - jaja: 4 sztuki

    - masło: 25 dekagramów
    - cukier puder: 1 szklanka
    - kwaśna śmietana: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gargamel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku i pozostałe
    składniki , na koniec dodać ubita na sztywno piane z białek i delikatnie
    wymieszać.
    Ciasto podzielić na dwie części i upiec na złoty kolor.
  • 2. Wykonanie:
    Jabłka obrać pokroi w kostkę, zasypać cukrem i pozostawić na pół
    godzinny. Następnie dodać żółtka make wymieszaną z sodą i piane z
    białek . Upiec na złoty kolor.
  • 3. Wykonanie:
    Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszysta masę.
    Następnie dodajemy śmietanę i dzielimy na dwie części.

    Przełożenie ciasta:
    Piernik – masa - ciasto środkowe – masa - piernik można polać
    polewą czekoladową


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (169 ocen)

ciasto

To może cię zainteresować