Gałki mięsno- -ryżowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cała moja rodzina zachwyciła się smakiem tej potrawy.

Składniki:

  • ● 2 ugotowane w rosole udka (bez skóry)
    ● woreczek ryżu
    ● olej do smażenia
    ● łyżeczka suszonej natki pietruszki
    ● kilka łyżek śmietany 12-proc.
    ● przyprawa gyros
    ● sól, pieprz
    ● szczypiorek i pomidor do dekoracji

Gałki mięsno- -ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy z przyprawą
    gyros i szczyptą soli.
  • 2. Udka kroimy na pół.
    Oprószamy przyprawą
    i podsmażamy na oleju.
    Mieszamy z osączonym ryżem
    i natką. Smażymy ok.
    5 minut. Doprawiamy.
  • 3. Każdą część udka obtaczamy
    w ryżu, formując
    gałki. Gorące polewamy
    śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy