Galimatias w garnku

0 (0 ocen)

Serdecznie zapraszam na pyszny i sycący gulasz:) kolejne danie z gatunku tych porządkowo-kryzysowych:) ale pyszne jak zawsze:))

Składniki:

  • 200 g schabu bez kości
    200 g mortadeli
    150 g pieczarek
    200 g pekinki
    4 kawałki papryki konserwowej
    1 ogórek konserwowy
    1 czerwona cebula
    1 łyżka smalcu
    1 łyżka mąki
    1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
    1 łyżeczka majeranku
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Galimatias w garnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę.
    Cebulę pokroić w małą kostkę. Zeszklić na smalcu. Dodać pokrojony schab i smażyć do ścięcia mięsa. W między czasie mortadelę pokroić w małą kostkę.Dodać do garnka i smażyć około 5 minut. Odsączoną paprykę pokroić w mała kostkę, ogórka także pokroić. Dodać do garnka.
  • 2. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka i dusić.
  • 3. Opłukaną i osuszoną pekinkę drobno poszatkować i dodać do garnka. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości składników. Doprawić do smaku. Wymieszać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać około szklanki wody i zagotować. Gotować około 5 minut i zdjąć z ognia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować