Galaretkowy deser "pychotka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy (będzie wierzchem) rozsypać umyte plastry truskawek.................
galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wlać na truskawki, schować do lodówki.................
na galaretce ułożyć plastry banana, wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki..................
następnie wlać tężejącą galaretkę wiśniową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, gdy galaretka zacznie zastygać lekko wciskać w nią biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc
2.forma silikonowa łatwo z galaretki schodzi, formę nakryć talerzem i owrócić, zdjąć z galaretki ostrożnie, przybrać listkami mięty
Komentarze