Galaretkowe pisanki

0 (0 ocen)

Kolorowa i smaczna ozdoba na świąteczny stół .

Składniki:

  • 2 galaretki (dowolny kolor)
    3 łyżki śmietany 12%
    5 jajek

Galaretkowe pisanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robienie wydmuszki 1. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody. Odlewamy pół galaretki dodajemy śmietanę. Powstały nam 3 kolory.
    Jajka dokładnie myjemy, robimy wydmuszki. Nakłuwamy dziurkę z obu stron i wydmuchujemy wnętrze jajka. Jedną dziurkę zaklejamy taśmą lub plasteliną. Tężejącą galaretką napełniamy wydmuszkę do połowy. Odstawiamy do lodówki, robimy tak z następnymi kolorami. Wszystko wstawiamy na noc do lodówki w wytłaczance.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy