galaretkowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ulubiony deser mojej córeczki w trochę innej odsłonie

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki malinowej
    1 opakowanie galaretki niebieskiej
    1/2 szklanki śmietanki kremówki 36%
    2 szklanki wrzątku

Galaretkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą osobno. Kremówkę ubić. Podzielić na połowę i przełożyć do osobnych miseczek. Kiedy galaretki wystygną, z każdej odlać połowę i wymieszać z kremówką. Do foremek na babeczki wlewać galaretki na zmianę z tymi wymieszanymi ze śmietanką. Odstawić do stężenia. Aby łatwiej wyciągnąć później babeczki z foremek najlepiej zanurzyć na kilka sekund dno foremki w gorącej wodzie (ale nie trzymać ich tak zbyt długo, bo galaretki się rozpuszczą).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy