Galaretkowa pisanka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Święta niebawem. Jajka są różne, malowane, kraszone, skrobane, a moje są z galaretki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 ugotowane filety z kurczaka
    2 l bulionu drobiowego
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka groszku
    1 ugotowana marchew
    sól
    pieprz
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki natki pietruszki
    Żelatyna spożywcza na 2 litry wywaru

Galaretkowa pisanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i filet kroimy w paski.
    Bulion zagotowujemy i dodajemy żelatynę, doprawiamy do smaku pieprzem, solą i czosnkiem.
  • 2. W pojemnikach (np. po serkach) układamy pokrojony filet, marchew, groszek, kukurydzę i natkę pietruszki.
  • 3. Całość zalewamy przestudzonym bulionem. Gdy całkowicie wyziębnie, wstawiamy do lodówki.

Porady

Bulion powinien być dobrze osolony, gdy zastygnie będzie w sam raz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy