Galaretkowa kombinacja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To moja wersja sernika na zimno. Wśród rodziny i znajomych smakołyk ten robi furorę. Zawsze pierwszy znika ze stołu.

Składniki:

  • ● 4 galaretki (2 żółte, czerwona i pomarańczowa)
    ● 50 dag mielonego twarogu
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● 10 dag masła
    ● po 1/2 kg truskawek i brzoskwiń

Galaretkowa kombinacja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem
    pudrem na puszystą masę.
    Mieszamy z twarogiem i tężejącymi
    żółtymi galaretkami.
    Połowę masy wkładamy do
    tortownicy. Gdy stężeje, układamy
    pokrojone w plastry
    brzoskwinie. Zalewamy tężejącą pomarańczową
    galaretką.
    Odstawiamy do stężenia.
  • 2. Wykładamy pozostałą masę.
    Truskawki myjemy, szypułki
    odrywamy, owoce miksujemy.
    Mieszamy z czerwoną galaretką
    i tężejącą wylewamy na deser.
    Wstawiamy do lodówki.

Porady

Wszystkie galaretki rozpuszczamy w 1/2 wody podanej w przepisie na opakowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy