Galaretki z pstrąga

4.49 (142 ocen)

  • 60 min

Dla wielbicieli pstrągów i galarety, doskonała przekąska , zawsze szybko znika z talerzy

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg pstrągów
    2 marchewki
    Kawałek selera
    1 por, białą część
    1 pietruszka
    2 liście laurowe
    5 ziaren pieprzu
    5 ziaren ziela angielskiego
    2-3 łyżki żelatyny
    Cukier
    Pieprz
    Sól
    ocet
    koperek

Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Galaretki z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Kroimy na dzwonka. Wszystkie jarzyny obieramy, płuczemy.
    W rondlu układamy ryby, warzywa oraz przyprawy. Zalewamy niewielką ilością wody, taką, żeby ryby i jarzyny były przykryte. Gotujemy przez 25 minut na małym ogniu.
    Następnie wyjmujemy rybę przy pomocy łyżki cedzakowej, osączamy i zdejmujemy z nich skórę.
    Rybę dzielimy na małe kawałki . Do filiżanki wcześniej wypłukanej wodą, wrzucamy kawałki marchewki, kilka groszków, ćwiartkę jajka i trochę koperku, następnie kawałki ryby.
    Wywar przecedzamy. Do 1 litra wywaru dodajemy namoczona żelatynę i podgrzewamy .Dodajemy do smaku octu, doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem Gdy się zagotuje odstawiamy do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować