Galaretki pasiaki

0 (0 ocen)

Trochę czasochłonne ale moje dzieci były zachwycone.

Składniki:

  • na 6 porcji:
    250 g śmietany kremówki
    2 galaretki agrestowe
    1 galaretka truskawkowa
    1 galaretka malinowa
    szklanka malin

Galaretki pasiaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do stężenia. Pozostałe galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na dno wysokich szklanek wrzucamy kilka malin i zalewamy je połową galaretki truskawkowej, odstawiamy do zamrażalnika aby szybciej stężała. Następnie dodajemy połowę masy śmietanowej znowu odstawiamy do stężenia, wylewamy warstwę galaretki agrestowej. Gdy stężeje wykładamy pozostałą masę śmietanową. Na stężałą masę wykładamy maliny i polewamy resztą galaretki truskawkowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy