galaretka zimne nóżki

4.5 (151 ocen)

  • 2 min

Przepis dostałam od cioci

  • 2 min

Składniki:

  • 4 szt. nóżki wieprzowe
    1 szt. noga z indyka
    2 szt. udka z kurczaka
    2 szt. marchewki
    sól
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 szt. liść laurowy,
    4 szt. ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka zimne nóżki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewamy wodą ,solimy odrobinę ,wkładamy liść laurowy i ziele.
    Wszystko gotujemy do miękkości.
    Nóżki wieprzowe gotuję na wolnym ogniu około 1,5 godziny w trakcie gotowania dodaję nogę z indyka a pod koniec gotowania udka z kurczaka ponieważ najszybciej się ugotują.
    Marchewkę gotuję na parze
    Mięso po ugotowani obieram na większe kawałki
    Do salaterek kroję ugotowane na twardo jajko w plasterki następnie marchewkę w kosteczkę i mięsko-wszystko zalewam wodą z wywaru mięsnego ,która jest naturalną żelatyną.
    Odstawiam do lodówki na noc i jest gotowa

Porady

Polecam jest to zdrowe, pyszne i naturalne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować