Galaretka z warzywami

4.5 (173 ocen)

  • 2 godz.

Lekka przekąska na zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • składniki na 6 porcji

    5 szklanek buliony warzywnego (ewentualnie może być z kostki)
    7 łyżeczek żelatyny spożywczej
    2 marchewki
    kilka łyżek groszku konserwowego
    kilka łyżek kukurydzy konserwowej
    1-2 jajka na twardo
    kilka różyczek brokuła lub kalafiora
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Przystawki

Galaretka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ugotować do miękkości i ostudzić. Jajka i marchewkę pokroić w plasterki. Brokuła lub kalafior rozdzielić na małe różyczki. Żelatynę rozpuścić w gorącym (nie wrzącym) bulionie i pozostawić do wystygnięcia. W filiżankach lub salaterkach układać na przemian warzywa, dodając tężejący bulin. Wstawić do lodówki i porządnie schłodzić. Galaretki podawać skropione sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Ozdobić zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować