Galaretka z truskawkami, bitą smietaną i czekoladą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Coś dla łasuchów i amatorów truskawek :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - galaretka agrestowa: 1 sztuka
    - truskawki świeże bez szypułek: 30 dekagramów
    - bita śmietana - do ozdoby: 2 łyżeczki
    - posypka cukrowa: 2 łyżeczki
    - sos czekoladowy: 1 sztuka

Galaretka z truskawkami, bitą smietaną i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić galaretkę w minimalnie mniejszej ilości wody niż to jest podane na opakowaniu, zalać chłodną galaretką truskawki. Odstawić do stężenia do lodówki. Następnie polać bitą śmietaną, posypką cukrową posypać, ułożyć na wierzchu truskawki pokrojone na ćwiartki, polać sosem czekoladowym. Podawać :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy