Galaretka z piersi z kurczaka

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Galarekta z dodatkiem piersi z kurczaka i warzyw, która świetnie się sprawdza jako niekaloryczna przekąska na zimno.

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    włoszczyzna (marchewka, seler, por)
    2 ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    4 ziarenka pieprzu
    sól
    2 łyżki soku z cytryny
    2-3 łyżki żelatyny
    7 łyżek zielonego groszku mrożonego
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Galaretka z piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretka z piersi z kurczaka 1. Do dużego garnka wlewamy około 1 litra wody, dodajemy oczyszczoną włoszczyznę, liście laurowe, pieprz, czosnek, sól do smaku i piersi z kurczaka. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Gotowe mięso i warzywa wyjmujemy z garnka. Wywar przecedzamy przez sitko. Rozpuszczamy w nim żelatynę i sok z cytryny. Ostudzone mięso i marchewkę kroimy w kawałki. Wkładamy do małych foremek, dodajemy rozmrożony groszek. Zalewamy ostudzonym wywarem. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Pierś z kurczaka Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować