Galaretka z kurczakiem

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Smacznie i zabawnie:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • udka 3szt
    skrzydełka 3szt
    jajka 4szt
    pietruszka 1szt
    marchew 2-3szt
    groszek konserwowy 1puszka
    żelatyna 9 łyżeczek
    por 1/2 szt
    przyprawa do zup
    pieprz
    sól





Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretka z kurczakiem 1. Mięso i obrane warzywa umyć i ugotować w wodze z dodatkiem przyprawy kuchennej.Ugotowane wyjąć i przestudzić.Por można wyrzucić.Odlać ok 1 1/2 gorącego wywaru mięsno warzywnego, połączyć z żelatyną i przyprawić do smaku.Odstawić do lekkiego stężenia.
  • 2. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. Z marchwi i pietruszki wyciąć dowolne rybki.Mięso obrać i pokroić na kawałki.Groszek osączyć z zalewy.Z zielonych części pora i pietruszki przygotować'' wodorosty''.
  • 3. Na dnie małych salaterek lub szerokich szklanek położyć połówki jajek. Obłożyć przygotowanym mięsem .Zalać niewielką ilością tężejącej galaretki, posypać groszkiem i umocować ''wodorosty''.
  • 4. Zalać resztą tężejącej galaretki i wcisnąć rybki.Każdą galaretkę dowolnie udekorować.

Porady

Kilka rybek umieszczamy w galaretce zaraz przy ściankach pojemniczka .Będą bardziej widoczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować