Galaretka z granatów

4.5 (147 ocen)

  • 20 min

...

  • 20 min

Składniki:


  • 12 granatów
    100 g cukru
    Sok z 1 cytryny
    5 łyżeczek żelatyny
    150 g serka homogenizowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretka z granatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 granatów przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z cytryny ,wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ostudzić galaretkę i przelać do pucharków (6). Serek roztrzepać ,by był puszysty. Pozostałe granaty podzielić na ćwiartki i wyjąć pestki. Pucharki napełnić masą serową ,posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować