Galaretka z czerwonej porzeczki

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Dzem ten stosuję jako dodatek do słodkich ciast.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg czerwonych porzeczek,
    80 dkg cukru,
    sok z 1/2 cytyryny
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Przetwory Dżemy

Galaretka z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki płuczemy, obieramy z gałązek.Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i lekko rozgniatamy widelcem.Gdy porzeczki puszcza sok,wstawiamy na niewielki ogien.Gotujemy az owoce sie rozgotują.Przecieramy je przez sitko.Porzeczki ponownie wlewamy do garnka,dodajemy sok z cytryny.Gotujemy az galaretka zacznie gestniec.
    W miedzy czasie robimy probe spodeczkowa-łyzke galaretki wlewamy na talerzyk i patrzymy jaka ma konsystencje po zastygnieciu.
  • 2. Galaretkę wlewamy do wyparzonych słoiczkow,zagotowujemy ok 10 min,zalewajac słoiki wodą do 1/3 wysokosci.Ustawiamy do gory dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować