Galaretka warzywna z jajkiem

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie tylko bardzo apetycznie wygląda, ale i doskonale smakuje. Robię ją na każdą uroczystość rodzinną.

Składniki:

  • ● 2 jajka
    ● 1 czerwona papryka
    ● 10 dag groszku
    ● 2 marchewki
    ● 10 dag fasolki szparagowej
    ● 4 łyżeczki żelatyny
    ● 1/2 litra wywaru warzywnego
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka warzywna z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo. Obrane warzywa również
    gotujemy tak, by pozostały jędrne. Osączamy i kroimy
    w niewielkie kawałki, wycinając dekoracyjne kształty.
    Jajka obieramy i kroimy w ósemki.
  • 2. Żelatynę zalewamy
    zimną wodą (wg przepisu
    na op.) i odstawiamy,
    żeby napęczniała.
    Rozpuszczamy
    ją w gorącym wywarze
    warzywnym i odstawiamy,
    by ostygł.
  • 3. Warzywa i jajka
    układamy w miseczkach
    i zalewamy tężejącym
    wywarem tak,
    by warzywa były
    przykryte.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować