Galaretka w śniegu

4.5 (178 ocen)

deser z galaretek i śmietany

Składniki:


  • * 5 galaretek ( każda inny smak )
    * 2 duże kwaśne śmietany 12%
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretka w śniegu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    4 galaretki przygotowujemy wg przepisu każdą osobno ( w tym przypadku jest to malinowa, truskawkowa, agrestowa i pomarańczowa ).
  • 2. Schładzamy i po wystygnięciu wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretki kroimy w sporą kostkę. Ostatnią ( cytrynową ) rozrabiamy w 1/2 szklanki gorącej wody i schładzamy.
  • 3.
    Śmietanę wlewamy do naczynia, miksujemy i dodajemy chłodną galaretkę cytrynową i chwilę miksujemy.
  • 4.
    Do śmietany wkładamy pokrojone galaretki, lekko mieszamy, nakładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować